din culisele unui articol…


articol? what do you mean “articol”? las asa. stiu, nu scriu articole, scriu floricele pe campii, mai niste cai verzi pe pereti, o mai iau pe aratura, ma mai intorc de pe aratura…dar mi-e jucarie, bucurie, terapie sa ma aflu aici.

scriu de pe telefon. nu de pe ala vechi si spart calcat la propriu de tramvai, dar pe care il pastrez cu dragul cel mai drag din lume, scriu de pe unul nou. de pe laptop nu scriu. nu pot! am primit, in sfarsit, un telefon mare, care imi tot aluneca din mana si pe care sigur, n-ai cum, il vad spart foarte curand. scriu de pe telefon de afurisita ce sunt, si, in timp ce scriu, ba ma suna cineva, ba primesc mesaje, ba apare cate o notificare…las articolul, whatever ce scriu in momentul acela, si raspund. ma intorc, ma incurc prin aplicatii, si uit ce-am vrut sa scriu. enervant! obositor!

ieri scriam plina de inspiratie si de avant. normal ca nu am rezistat sa nu raspund la un mesaj. cand am revenit la ce scriam, ia inspiratia de unde nu-i! n-o mai aveam, n-o mai gaseam. ( am ezitat sa spun :ca si asa imi vine o data la cinci luni…s-ar fi inteles altceva, nu? inspiratia! dumnezeule! sa nu intelegeti ca imi vine altceva, ca mor aici.) ba mai mult! la textul pe care il scriam s-a lipit pur si simplu, dar habar nu am cum, cred ca de pe tastatura, cuvantul MAZĂRE!!! mazare! de m-am tavalit de ras, dar muream si de ciuda.

textul suna cam asa: “ Alb si liber curge versul Cristinei…“ am scris cu drag multe ganduri frumoase, si la capatul unui gand pe care il lasasem neterminat “ dor ți se face de niște…” aici se lipise frumos si clar : “ dor ti se face de niste “MAZARE.” nu am eu priceperea generatiei din ziua de azi, dar am observat ca tastatura iti sugereaza cuvinte pastrate in istoric. in viata mea nu am avut pe telefon vreo discutie despre mazare!

si ce-am mai facut? mor de ras si de rusine! am publicat din greseala ciorna, draftul!!! si am primit si like. nu mai puteam, nu mai reuseam sa sterg ce-am publicat! am reusit sa sterg in trei minute si am rasuflat usurata! n-am trantit telefonul de pamant! nu! pe laptop, cred, nu mi s-ar intampla atatea nebunii. sper ca nu a citit multa lume draftul acela! sper!

Cristina, iarta-ma, multumesc lui Dumnezeu ca nu ai citit ce te rugasem eu sa citesti, ca acolo scria despre mazare! pa, te iubesc!

pinterest

13 gânduri despre „din culisele unui articol…”

 1. O avea și mazărea poeții ei. Unele persoane – pricepute la gătit, nu eu – ar putea compune adevărate simfonii culinare pornind de la banala mazăre. Hey, dacă mi se face foame, dar foame rău de tot, până și troglodita de mine ar putea să găsească o rimă la mazăre. Așa că nu văd de ce ai deletat postarea aceea. Puteai s-o lași măcar până apucam s-o citesc și eu. Să nu mă lași așa… flămândă de cunoaștere. Pfft!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Primul lucru pe care-l fac când am un telefon nou, după ce-l aprind, desigur, e să dau off la chestia aia cu predictive sau ce-o fi. Că nu merge la mine. Cu ăsta, când l-am desfăcut din cutie, am zis că hai, că poate e mai simplu, să ştie el ce vreau să scriu. Nu am înţeles nici eu ce-a vrut, aşa că am renunţat.
  Mazăre? Dar ţie îţi e vreodată dor de mazăre? Că mie nu prea, d’aia zic 😀

  Apreciat de 2 persoane

  1. daaaa, Potecuta! tu il desfaci din cutie! yeeee! 🙄eu le primesc de la copii dupa ce se plictisesc de ele. 😂
   nu-mi place mazarea! 😂 cuvantul era altul.
   auzi la mine mazare! 😂 ptiu!
   pup, pupic, copil drag! pup!
   💯♥️🤗

   Apreciază

 3. De pe telefon scriu și eu …când scriu.
  Prima postare care ai facut-o despre nu era accesibilă…eu una nu o puteam accesa,îmi spunea că nu sunt autorizată, apoi ieri ai repostat !
  Deci nu cred că a avut cineva șansa să citească despre…mazăre!!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Esti totalā! I-am multumit lui „dear God” cā nu esti prin zonā. Cred cā se ridicau valurile lu’ Atanticu’ de ne puneam noi douā pe râs, glume si ce mai…am pātit-o si eu cu tembelu’ meu! Eu scriu în mesaj cā sunt ocupatā cu o clientā (doamna a vrut sā vadā câteva lucrāri, sā nu se înteleagā altā poveste!) si nu, el, desteptu’ de telefon, îmi scrie cam asa: „My daughter-in-law is here …. well, can you imagine what confusion !?

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.