Scrisoare pe o floare de salcâm, by Cristina Cristea- confesiuni de cititor


Alb și liber curge versul Cristinei, roz, parfumat, într-o ploaie de petale de salcâm, dansând, la marginea clipei, cu aripi albastre.

“Am ales să vindec oamenii”, spune Cristina, “dar am continuat să fac loc în viața mea tuturor lucrurilor pe care le iubesc.” Și atunci, alegerile Cristinei au fost și sunt despre iubire. Să vindeci oamenii prin știința medicinei și apoi, atât de surprinzător, prin arta poeziei, nu înseamnă neobișnuit. Înseamnă emoție, viață și iubire.

Despre Cristina nu pot să vorbesc decât cu aceeași emoție pe care o trăiesc de fiecare dată când o citesc. Mă regăsesc și mă pierd. Sunt gândurile ei delicat atingătoare, astâmpar, liniște a unei lumi dulci amare pe care am trăit-o odată. Cristina știe! Poezia Cristinei te îmbrățișează în tăcere. Și atât.

Mulțumesc, Cristina, pentru vântul, ploaia, cafeaua, asfințitul, târzia vară, imposibila clipă, roșie rochia din poezia atât de sublimă, atât de neîntâmplătoare pe care o scrii!

Mulțumesc acestor nemaiîntâlniți oameni, cărora gânduri dragi le trimit, și care au făcut posibilă spre citire poezia Cristinei: Em Sava, Issabela Cotelin ( cu doi de s, clar), Răzvan Aricescu, Sasha Segal-Siono Editura!

https://www.sionoeditura.com/product/scrisoare-pe-o-floare-de-salcam/

8 gânduri despre „Scrisoare pe o floare de salcâm, by Cristina Cristea- confesiuni de cititor”

  1. Uite cum ai reusit sa ma faci sa uit toate cuvintele frumoase pe care as fi vrut să ți le spun. Am rămas doar cu vechiul multumesc, simplu dar atât de cuprinzător uneori.
    Așa că îți spun din tot sufletul, multumesc! Pentru vorbe, pentru incredere, pentru că ești, pentru că ti-ai deschis inima scrisorilor mele.
    PS. Mazare? 😄 Nu vrei sa știi ce cuvinte imi lipește mie telefonul câteodată, profitând de nepriceperea( pardon, neatenția, ca doar nu vrei sa recunosc ca eu nu știu folosi toate chestiile care vin la pachet cu un telefon, oricât de necomplicat ar fi el🤫). Asa ca, stai linistită. Nu noi scriem te miri ce, o fac telefoanele noastre cu personalitate, de ciuda ca scriem mai frumos ca ele😉
    Te îmbrățișez cu drag!

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.