imi aprind tigara dupa ce am rascolit toata casa dupa o bricheta. dispar fara urma brichetele astea. le inghite pamantul, le uiti la cineva, le uiti in buzunar, in geanta. nu le mai gasesti…da-le incolo de brichete ca nu despre asta vreau eu sa spun acum! sa ma las de fumat? nu, ca nu pot!

pai nu stiu de ce sunt aici, si nici nu mai stiu ce vroiam sa spun, dar multe mai aveam de spus!

nu vroiam sa spun despre Craciun! nu am facut brad! nu am avut cand! nu vroiam nici despre Mos Craciun sa vorbesc. nu vine! mi-a dat mie lista si mi-a spus ce si cum trebuie sa fac si la cine sa ma duc. si uite asa, a uitat sa-mi lase ceva si mie. la mine nu vine! nu-i bai! sunt bucuroasa ca a ajuns unde a trebuit tot ce mi-a lasat de lasat.

of, si despre ce vroiam sa spun? ca sunt suparata? sunt! sa spun despre mama? nuuu! ca ea-i orgolioasa si face tensiune, si niciodata nu greseste…

despre tata? hahaha, pai tata, saracul, pune varza, scoate varza, si se baga la somn. si nu stiu cum se face ca, tot timpul, daca o sun pe mama, raspunde tata. “ma-ta e la bucatarie, vrei sa ti-o dau?”. nah, las’ c-o sun eu mai tarziu.

copiii? ah, copiii! “mama sa-mi trimiti si aia, am vazut si chestia aia, mama, cand ajunge ce mi-ai trimis? mama, a venit intretinerea, lumina, gazul…mama, esti ok? bine, pa!”

cred ca am vrut sa vorbesc despre el! clar! mofturi: “-eu nu inteleg de ce ma trezesc la trei dimineata in bratele tale, dupa ce ai plecat trantind usa spunand ca nu mai vrei sa ma vezi niciodata? -nici eu!”. hai, ma lasi!

ce mai! sunt suparata! auzi la ele, englezoaicele, alea doua din tura de noapte, se duc la solar si la masaj, si eu nu ma duc nicaieri! si, auzi la ele, si-au dat seama ca ele sunt mai importante decat orice, ca eu de ce nu ma uit la motivationalele alea de pe youtube? lasa ca le-am dat eu peste nas, mi-am luat bratara de aia de pus la glezna. si ce-mi trebuie mie solar? ele nu au auzit de spray tan? si nici masaj de spate nu-mi trebuie… iau eu ceva si-mi trece. de celulita nu mai zic nimic…

imi mai aprind o tigara. am bricheta! sunt suparata! nu despre Craciun vroiam sa spun. ca oricum nu inteleg, de ce eu sunt libera , nu lucrez, dar el lucreaza? da’ nici singura nu stau. ok, ies cu englezoaicele pe dock si nu mai gatesc nimic. si scap si de celulita.

e o noapte friguroasa, ploioasa si tafnoasa.

auzi la mine, m-am apucat de poezii:

nu-mi vorbi despre stele, nu le-am atins niciodata, nu-mi vorbi despre luna, am vazut-o doar de departe, despre sufletul tau vorbeste-mi, acum, aici, tarziu noapte .

bla, bla, du-te fata si te culca! auzi la ea, poezii!

una peste alta, maine e Ajunul. nu am facut brad, nu gatesc, sunt singura acasa. nu las eu lucrurile la voia intamplarii! sa nu le lasati nici voi! va fi totul bine si un Craciun de vis! cum altfel?!

Craciun binecuvantat, Craciun linistit, fericit, drag si frumos oriunde v-ati afla! Sanatate, Doamne ajuta si pace in lume!

8 gânduri despre “jurnal de femeie sofisticata

Comentariile sunt închise acum.